Így már szinte semmi értelme a Lime rollereinek

Szinte egész Budapest pirosra váltott a Lime elektromos rollereinek térképén, ami azt jelenti, hogy nem igazán értelmezhető már ez a szolgátatás itthon.

Nem, tudjuk, mikor történt a változás, de ma reggel, amikor a 6. kerületből meg akartuk közelíteni a szerkesztőséget, ami a 13. kerület belső részén, a Lehel térnél van, nagyon kellemetlen meglepetés ért bennünket.


Eleve kommandózással kezdtük, mert a 6. kerületben már egy ideje korlátozottan elérhető a szolgáltatás, így a hősök teréig ki kellett sétálnunk, hogy foghassunk egy rollert. Innen gurultunk be nyugodt lelkiismerettel a Lehel térig, ám amikor lezártuk volna a rollert a szerkesztőség előtt, akkor hidegzuhanyként jött az üzenet, hogy bizony ezt itt nem tehetjük meg.

A térképről pedig kiderült, hogy legközelebb a Nyugatinál van egy olyan „folt”, ahol legális lezárni a rollereket.

Ami azon túl, hogy ez kényelmetlen volt, izgalmas is, mert a járgány akkuja nem volt épp a csúcson, dehát eleve nem számoltunk azzal, hogy a tervezettnél csaknem kétszer hosszabb utat kell majd megtennünk vele. Így nagyon óvatos használattal végül eljutottunk a Nyugatihoz és lezártuk kb. az utolsó Lime-unkat, amit itthon használtunk.

Lime roller
Mutatjuk, hogy hol használhatóak még ezek a csodák.

Mert innentől kezdve kimondhatjuk, hogy ez a rendszer arra való, hogy a bulinegyedben részeg, vagy minimum ittas bulizók rodeózgassanak vele.

A térképen is látszik, hogy a bulinegyeden és a 7. kerület szűk utcáin kívül mondjuk az Üllői úton egy ideig még használhatjuk, ami csaknem ugyanolyan nevetséges ötlet, mint a Rózsadombi rollerezgetés, ami szintén mehet.

Szóval ennyi a Lime emberek, és még annyit a témáról, hogy utánajárhatnánk, meg megkérdezhetnénk, hogy miért, meg terelhetnénk az önkormányzatokra, de egy fontos érv miatt nem tesszük:

Az applikáció birtokában van az adatainknak, és ha egy ekkora változás után nem tartotta fontosnak, hogy mailben, üzenetben, postagalambon, vagy az app megnyitásakor jelezze, hogy

„Hé, mielőtt elindusz, nézd meg, hogy meg tudsz-e állni ott, ahova mész, mert változások vannak!”

akkor szerintünk megérdemli, hogy a feledés homályába süllyedjen.

[sc name=”facebook” ]

Címlapkép: REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?