Legalább 199 dollárba kerül majd az 1 TB-os bővítőkártya a Microsoft új konzoljához, ami a PlayStation 5 Digital Edition árának körülbelül a fele… 

Egy ideje már előrendelhető az Xbox Series X és a Series S, sok kereskedőnél pedig a kiegészítők is felbukkantak. Az egyik véletlenül azonban a vártnál korábban tette ki az árát az egyik terméknek. Konkrétan az 1 TB-os PCIe 4.0 x2 SSD-ről van szó, ami az Xbox Series X/S-hez készült, bővítőkártyaként.

Sajnos ez nem lesz olcsó, 159 angol font, vagyis bő 200 dollár az ára. Pedig egy ilyen tudású SSD-t 130 dollár magasságában lehet megvenni, vagyis a Microsoft komoly felárat kér azért, mert egy speciális kialakítású termékről van szó. Aki sokallja az árát, az vehet majd 512 GB-os kiadást is.

Ha igaznak bizonyul ez az ár, akkor újabb dolgon vitázhat az Xbox és a PlayStation oldal rajongótábora. A PS5 elvégre bármilyen M.2 2280-as PCIe 4.0 NVMe SSD-t befogad, feltéve, hogy az megfelel a minimum követelményeknek. Persze ilyenből kevés van még a piacon, de jövőre sokat tesznek elérhetővé a gyártók.

Fotó: Microsoft