Olcsó tv Kínából – új versenyző a porondon

Az eddig a telefonjairól és asztali médialejátszóiról ismert Oppo döntött úgy, hogy színre lép tévékkel. A kínai gyártó első körben olcsó tv készülékekben gondolkodik.

Az elmúlt egy-két évben több nagy kínai cég is úgy döntött, hogy megpróbál egy nagyobbacska falatkát kiharapni a hatalmas televíziós tortából. A Xiaomi, mellett például a OnePlus is ringbe lépett, és most őket követi egy újabb nagyágyú, az Oppo is.
Az Oppo hasonlóan a többiekhez, eddig elsősorban telefonjai révén hívta fel magára a figyelmet. Egy időben próbálkoztak a high-end asztali médialejátszókkal is, de azt a termékcsaládot jó érzékkel dobták már egy ideje.


olcsó tv

A kínai most gyártó bejelentette, hogy olcsó tv készülékekkel lép színre még az idei évben. Tehát ugyanazt a stratégiát választják, mint a többiek: első körben hathatós állami támogatással megszórják a piacot igen jó ár/érték arányú termékekkel, hogy így szerezzenek maguknak piaci részesedést. Ez persze azzal jár, hogy a gyengébb, vagy ilyen lehetőségekkel nem rendelkező vetélytársak kiszorulnak a terepről. De hát senki sem állította, hogy a tévés biznisz csupa játék és mese. A verseny mindig is gyilkos volt.

Az olcsó tv ráadásul nem ördögtől való dolog, hiszen az emberek például imádják, ha kevesebbet kell fizetniük. Az persze jó kérdés, hogy milyenek is lesznek maguk a televíziók. Egyelőre azt lehet tudni, hogy az első modellek LED LCD technológiára épülnek, ami azt jelenti, hogy a kép minőségükkel nem kelhetnek versenyre a régi gyártók jobb termékeivel. Bár a cég nyilván azt állítja, hogy olyan varázslatot látunk majd, mint eddig még soha, de hát azért nem kell mindent feltétlenül elhinni. De mindegy is, a lényeg az, hogy olcsó tv érkezik Kínából az Oppo jóvoltából, halleluja.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?