5 sokkoló és felesleges szelfi halál!

Szedi áldozatait az extrém körülmények között történő önfotózás – A halál oka: szelfi!

Amióta a normális kamerával ellátott okostelefonok bárki számára elérhetővé váltak a szelfizés, azaz felhasználó által saját magáról készített kép, irtózatosan népszerűvé vált. Rengeteg ilyen fotót lőnek nap, mint nap, amelyeket elsősorban a különféle közösségi oldalakra szánnak. Egy jól sikerült szelfi a Face-n vagy az Instán pedig onthatja a like-okat, ami sokak számára mindennél nagyobb boldogságot jelent. Hogy ez magában mennyire normális dolog abba most ne menjünk bele, abba viszont igen, hogy sokan vannak, akik egy extrém szelfiért képesek az életüket is kockára tenni. És néha bizony ennek meg kell fizetni az árát. Pontosan nem tudjuk, hogy összesen hányan haltak meg amiatt, mert akartak csinálni magukról egy látványos fotót, de az biztos, hogy a számuk több százra tehető. Jöjjön néhány különösen feleslegesnek és ostobának tűnő eset!


1 – Bikiniben a hegyeken

Gigi Wu egyike volt az ismert és befolyásos ázsiai influencereknek, aki azzal vált híressé, hogy nagy hegyek tetején bikiniben fotózgatta magát. Az emberek pedig mindezt valamiért nagyon imádták. Tavaly januárban a tajvani Yushan Nemzeti Parkba látogatott, ahol 3000 méter magasság fölött lőtt magáról egy-két ilyen fotót. Azonban az egyiknél túlságosan kimerészkedett egy szikla szélére, megcsúszott és leesett. A harminc méteres zuhanást követően életben maradt, azonban a mentőcsapatok nem tudták megközelíteni a testét a katasztrofális időjárás miatt. Csak emlékeztetőül: Bikiniben volt. Mozogni nem tudott, és súlyos sérülései voltak. 43 órával később érték el, de ekkor már halott volt. A halálát kihűlés okozta, ami nem is meglepő, hiszen egy szál cicifixben és bugyiban parádézott 3000 méteres magasságban, a sziklák szélén.

2 – Halál a helikopterben

Az egyik legostobább szelfi halál 2018 tavaszán történt New York felett. Öt utas, plusz a pilóta indult egy helikopteres sétarepülésre a Nagy Alma felett. A sofőr mellett helyet foglaló kliens hirtelen előkapta a telefonját, hevesen megfordult, és azt kiáltotta „Csináljunk egy szelfit!”. Azonban ezzel mozdulattal aktiválta a vészhelyzeti üzemanyagmegszakító kapcsolót. A rotorok leálltak, a gép pedig a földbe csapódott. A pilóta kivételével mindenki meghalt.

szelfi halál

3 – Szelfibot + villám

2015-ben egy brit túrázó a wales-i Brecon Beacons Nemzeti Parkban gondolta úgy, hogy a legjobb ötlet egy hegytetőn a vihar közepén csinálnia magáról egy menő fotót. Biztos úgy gondolta, hogy istenien fog kinézni, ahogy ő ázott férfiként dacol a csúcson az elemekkel, miközben a háttérben villámok csapkodnak. Az egésszel csak az volt a baj, hogy egy szelfibottal a kezében tervezte összehozni ezt a különleges képet. Egy fém szelfibottal. A villám pedig köszönte szépen a ziccert, és ki is használta. A túrázó nem jelentkezett, hamarosan a keresésére indultak, de csak az megégett holttestére leltek rá, meg persze a szelfibotra.

4 – Szelfi a gyilkos rozmárral

Jia Lijun egy viszonylag sikeres kínai üzletember volt, aki rajongott a Liaoning tartományban található állatkert egyik rozmárjáért. Többször is készített róla fotókat és videókat. Végül odáig jutott, hogy bemászott a jószág lezárt lakterébe, hogy készítsenek vele egy közös fotót és videót. A videófelvételt el is indította, ekkor azonban a hatalmas, másfél tonnás rozmár örömmel átölelte, és berántotta magával a medencébe. Állítólag csak játszani akart új barátjával, de a vége az lett, hogy Jia Lijun nem kapott levegőt, és egyszerűen megfulladt.

5 – Szó szerint sokkol

Fiatalok rendszeresen másznak fel a vonatok tetejére, hogy ott készítsenek „egyedi” szelfiket, azonban a dolog néha rosszul sül el. Ez történt például 2014-ben, amikor is egy csapat spanyol gondolta úgy, hogy egy vagonra mennek fotózkodni. Azt gondolták, hogy a felettük lévő vezetékekben nincsen áram. De tévedtek. Az egyikük megmarkolta, és a többi már történelem. Olyan súlyos áramütés érte, hogy a helyszínen meghalt. Ráadásul az egyik közelben tartózkodó barátja is kórházba került igen súlyos sérülésekkel.

Tanulság

Ezekhez az esetekhez felesleges sok mindent hozzátenni. Az emberi felelőtlenség, sőt mondjuk ki, butaság egyszerűen határtalannak tűnik. Ennek a következményei pedig olykor végzetesek. Szerintünk egyébként a szelfiknek egyébként sincs sok értelme, annak meg pláne, hogy ezekért bárki minimális kockázatot vállaljon.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?