instagram abúzus
Forrás: HelpGuide

Az Instagram is harcol az online abúzus ellen, ezentúl például automatikusan elrejti majd azokat a megjegyzéseket, amelyeket sértőnek talál. 

Az Instagram nemrég jelentette be, hogy tesztelni fogja a meglévő, mesterséges intelligenciával működő rendszerét, amellyel kiszűrnék a zaklató és megfélemlítő hozzászólásokat. A sértő megjegyzések nem törlődnek majd, így azok a felhasználók, akik látni szeretnék ezeket, megnézhetik őket a “Elrejtett megjegyzések megtekintése” funkció segítségével.

Adam Mosseri – aki két éve került az Instagram élére -, már korábban ígéretet tett az online abúzus megfékezésére. Ennek keretén belül tavaly a Facebook tulajdonában lévő cég többek között bevezette a “Restrict” nevű funkciót, amely lehetővé teszi egy másik felhasználó “korlátozását”: ebben az esetben az adott személy bejegyzéseihez fűzött kommentek csak a felhasználó számára láthatók, mások számára azonban nem.

instagram abúzus
Forrás: BBC

Az Instagram szerint az online zaklatások ellen tett intézkedéseiknek látványos eredményei voltak, többen is használták ezeket a funkciókat, bár a vállalat pontosan nem részletezte a dolgot. Az Instagram azontúl, hogy automatikusan elrejti majd a sértő megjegyzéseket, a továbbiakban figyelmeztetést is küld azok számára, akiknél többször előfordult, hogy sértő megjegyzéseket kommenteltek. Ilyen személyek esetében akár a profiljuk törlésére is sor kerülhet.

Nem olyan rég a Twitter is megtiltotta a mások halálát kívánó bejegyzések létrehozását. A szabályozást minden bizonnyal az váltotta ki, hogy Donald Trump COVID-fertőzöttségének hírére többen az elnök halálát kívánták, többek között az említett platformon is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!