Előrendelhető a Zeiss androidos full frame fényképezője

Két éve mutatták be a Zeiss ZX1-et, most végre előrendelhetővé vált ez az androidos full frame fényképező. 

A Zeiss az egyik legismertebb lencsegyártó, és nagyjából két éve jelentette be a ZX1-es fényképezőjét. Ez most végre elérhetővé vált. Kifejezetten profi fotósokat céloztak meg vele, érdekes funkciókkal.


Az Androidot futtató ZX1 előretelepítve tartalmazza az Adobe Lightroomot, így menet közben is elvégezhetőek a szükséges szerkesztések és utómunkálatok. Ehhez egy 4,3 hüvelykes érintőkijelző áll rendelkezésre a hátoldalon.

A tükör nélküli, full frame fényképező 37 megapixeles, 35 mm-es, f/2-es Zeiss Distagon lencsével dolgozik, 1080p-s elektronikus keresője van. A fotókat helyben vagy 512 GB-os, vezeték nélkül megosztott SSD-s is tudja tárolni az eszköz, és USB-C-n is átvihetőek a tartalmak külső adattárolóra. Bár az eszköz képességei figyelemreméltóak, a 6000 dolláros ára mellett nem kapkodnak majd érte az emberek.

Fotó: Zeiss

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?