Robot szővi a szálakat az Adidas új futurisztikus cipőjén

Az Adidas Futurecraft részlege már évek óta 3D-nyomtatással készíti a cipőket, most pedig egy minden eddiginél futurisztikusabb termékkel álltak elő. 

Az a tény, hogy a cipőt robot állítja elő, azt jelenti, hogy mérnöki pontosággal képesek megalkotni egy lábbelit. A Futurecraft. Strung készítésénél különböző színkóddal ellátott cérnákat használnak: a vörösek merevebbek és erősebbek, amelyeket elsősorban a sarkoknál és a cipő középső részén használnak a megfelelő stabilitásért. A rugalmasság érdekében a láb elülső részén azonban a rugalmasabb sárga szálakból készítik a cipőt.


Adidas’ Futurecraft
Forrás: Adidas

A vállalat szerint szinte semmilyen hulladékot nem termelnek a Strung készítésekor, amely azon túl hogy környezetbarát, még nagyon könnyű is, a Strung prototípusának súlya ugyanis mindössze 220 gramm. Bár egy sima sportcipőhöz képest ez nem hangzik extrának, ha azonban figyelembe vesszük, hogy a híresen nehéz 4D-s talppal van ellátva a lábbeli, akkor valóban egy könnyű prototípusról beszélhetünk.

adidas futurecraft
Forrás: Engadget

Az Adidas Futurecraft legújabb üdvöskéjének áráról egyelőre még semmit sem tudni, és a megjelenéséről sem túl sokat, csupán annyit, hogy valamikor 2021 vége, 2022 elejére várható a boltokba.

Az Adidas mellett a Nike is mindent megtesz, hogy versenyben maradjon: Vaporfly futócipői valósággal növelik a tempót, a reklámanyag szerint a lábbeli észveszejtően erős és őrülten könnyű, továbbá vízálló, így akár vizet is önthetünk a fejünkre, a cipő biztos nem szívja be.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?