A Redmi Note 10 széria is 108 megapixeles kamerára válthat

Úgy látszik, hogy teljesen ráállt a 108 megapixeles kamerára a Xiaomi, már a Redmi Note 10 sorozatba is ilyen kerülhet. 

A Xiaomi által több Mi 10 modellben is használt 108 megapixeles kamera nagyon hangzatos, és tényleg nagy részletességű képeket tud készíteni, de elég sok negatívuma van: a 25 megapixelesre tömörített képek fájlmérete túl nagy, a közeli képeken szinte semmi sincs fókuszban, bajosak a portrék, a Google Fotók a Xiaomi képtömörítését nem támogatja. Igazából a Xiaomi is tisztában van azzal, hogy felesleges a 108 megapixel, ezért sem került ilyen kamera a legjobb Mi 10 Ultrába. Minden másba viszont tökéletes lehet marketinges szempontból, ráadásul a Mi 10T széria is nagy számokkal dobálózott.


Így tesz majd a Redmi Note 10 széria is, a Redmi Note 10 és Redmi Note 10 Pro még ebben a hónapban befuthatnak, és sok az ellentmondásos pletyka. A legutóbbiak szerint azonban mindkettőbe 108 megapixeles fő kamerát épít majd a Xiaomi.

Ez papíron nagy lépés, de persze észben kell tartani, hogy ez a 108 megapixeles kamera ezúttal sem készít majd olyan jó fotókat, mint egy minőségi 12 megapixeles (mondjuk az Apple-Google-Samsung vonalon).

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?