A Smorgasboard névre hallgató billentyűzet sokkal inkább esztétikája, mint praktikussága miatt lehet érdekes. 

A billentyűzet megalkotásának több pontját is dokumentálta a Tiny néven ismert művész, aki nem egyszer a kommentelők javaslatait is meghallgatta művészi projektje kapcsán. Mindegyik figurát gyantából vagy annak keverékéből készítette – kivéve a „Ctrl” billentyűt, amelyhez egy bolyhos vattacukor darabot is ragasztott. Néhány bonyolultabb billentyű megalkotása lényegesen hosszabb ideig tartott, különösen az apró Tic Tac dobozé, amely az idézőjelet szimbolizálja. Míg az összes többi betű egy-egy formából készült, a Tic Tac doboz annyi apró részletet tartalmazott, hogy két formára volt hozzá szükség, ami megduplázta a gyanta megformázásához szükséges időt.

A billentyűk mögötti tartalom olykor meglehetősen egyszerű (bár ettől közel sem kevésbé lenyűgöző): például a „W”  a Waffle (gofri) lett, az „A” avokádó, az „O” pedig az Oreo. Ám míg egyeseknél könnyű rájönni, mások – különösen az írásjelek és szimbólumok – kreatívabb értelmezést igényelnek.

Smorgasboard
Forrás: Htechglitz

A fahéjas tekercs szimbolizálja a „@” -ot, az „U” betűt  egy apró Starbucks-os egyszarvús frappuccino, az „Alt” pedig egy BLT  (bacon-lettuce-tomato) szendvics lett.

Tiny egyébként nem igazén tudja mit is kezdjen a Smorgasboard-dal: a művész azt nyilatkozta, hogy bár sokkal tovább tartott az elkészítése, mint gondolta, élete eddigi legnagyobb munkája lett a különleges étel tematikájú billentyűzet, amely érhető okokból kifolyólag nem igazán kerülhetne kereskedelmi forgalomba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!