Nulláról százra, mindössze 19 perc alatt

Bámulatos eredmény a 19 perc, és természetesen szó sincs róla hogy esetleg valamilyen jármű gyalázatos teljesítménye lenne.

Elég sokan jártunk már úgy, hogy mennünk kellett valahová, de elfelejtettük feltölteni a telefont, és úgy kellett nekivágnunk, hogy tudtuk, nincs benne túl sok delej. Ez főleg akkoriban jelentett problémát, amikor még nem volt elterjedt az autókban az USB, valamint a hálózatról való gyorstöltés lehetősége. Ettől függetlenül még mindig kerülhetünk hasonló helyzetbe, amin a Xiaomi igyekszik segíteni. A cég a legújabb technológiájával már 80 wattos vezeték nélküli töltést tud biztosítani, ami arra jó, hogy egy szinte teljesen lemerült telefont mindössze 19 perc alatt 100 százalékos állapotba hozzon.


A videóban az is látszik, hogy a 4000 mAh-s akkumulátort egyetlen perc alatt 10 százalékra tölti, míg az 50%-hoz 8 percre van szüksége. A cég korábbi töltője 30 wattot tudott, amivel 25 percre volt szükség az teljes töltöttségi állapot felének eléréséhez. Egy hagyományosnak nevezhető töltővel viszont legalább 1,5 óra lenne a művelet, tehát tény, hogy a 19 perc hatalmas spórolás a Xiaomi részéről. A vállalat szerint a 80 wattos vezeték nélküli töltési technológia bevezetése nem csupán a vezeték nélküli, hanem a töltés teljes területén is új mércét állít. Szerintük időben észrevették, hogy a gyorsabb töltés, és a hosszabb akkumulátor üzemidő mennyire fontos a mobiltelefonok használatánál.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?