Tinder: már videócsetelni is lehet a népszerű társkeresőn

A világ egyik legnépszerűbb társkereső alkalmazása, a Tinder ezentúl lehetővé teszi a videócsetelést is, természetesen csakis akkor, ha az illetők matcheltek, azaz mindkettő fél szimpatikusnak találta a másikat. 

A koronavírus járvány az élet szinte minden területén érzékeltette hatását, többek között a személyes kapcsolatok terén is, és mivel a szociális távolságtartás lett a mérvadó, a meglévő kapcsolatok fenntartása is nehézkesebbé vált. Mivel az oktatás és a munkahelyi meetingek nagyrészt átkerültek az online térbe, a Tinder is gondolt egyet, és a randevúzást is áthelyezte, vagy legalábbis megadta az esélyt azoknak is, akik tartanak a járvány alatti személyes találkozóktól.


Az ingyenes, „Face to Face” névre keresztelt funkciót természetesen csak akkor lehet használni, ha ebbe mindkét fél beleegyezik, tehát ha csak az egyik kattint a videó ikonra, a másik nem, akkor bizony nem jöhet létre a videózás.

tinder
Forrás: BBC

A Face to Face funkcióba – érthető okokból kifolyólag – biztonsági jellemzőket is beépítettek, így:

  • bármikor letilthatjuk
  • a hívóknak el kell fogadniuk az alapszabályokat
  • a felhasználók  jelezhetik a Tindernek, ha a hívás során bármiféle kellemetlenségbe ütköztek

A társkereső applikáció videós funkciója mellesleg nem is teljesen újkeletű, ugyanis már több országban is kipróbálták, és a nagy sikerre való tekintettel most világszinten is bevezetik.

A szintén közismert Zoom szoftver is egészen új oldaláról mutatkozhatott meg az elmúlt időszakban, ugyanis a főleg webináriumok és munkahelyi meetingek számára fenntartott alkalmazást legújabban a randevúzásban is hasznát veszik az arra kedvet kapó felhasználók.

A Tinder applikációját 2012-es bevezetés óta több mint 340 millió alkalommal töltötték le, amelynek legújabb, Face-to-Face névre keresztelt videócsetelős funkciója fokozatosan kerül majd bevezetésre az országokban.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?