A Das Boot harmadik évadát forgatják le extrém nagy felbontásban a Samsung segítségével. Ezzel ez lesz az első 8K felbontású tv sorozat.

A második világháborús német tengeralattjárósokról szóló Das Boot című széria harmadik évadát extrém nagy felbontásban leforgatják. Ezzel ez lesz a világon az első 8K felbontású tv sorozat! A Sky nevű tartalomszolgáltató saját produkciója a Samsung segítségével készül. Ez annyira nem meglepő, hiszen az összes tv gyártó közül a dél-koreai cég nyomja a legnagyobb erővel ezt a technológiák.

A 8K 7680 x 4320 képpontos felbontást jelent, ami a hagyományos 4K-nál négyszer, a Full HD-nál pedig tizenhatszor nagyobb részletességet produkál. A tapasztalataink szerint egyébként ennek van is értelme, teljesen más, valósághűbb lesz a képi világ.

A Das Boot alapjául az ugyanilyen című, 1973-as könyv szolgál. Ebből készítettek egy filmet 1981-ben, amelynek minőségére jellemző, hogy több Oscar díjra is jelöltek, annak ellenére, hogy nem amerikai, hanem német alkotás volt. Szerintünk a mostani sorozat sem a könyv, sem a film színvonalát nem éri el, de még így is kiemelkedik a mai mezőnyből.

Mindenesetre a 8K szempontjából létfontosságú lépés ez. Ha nincs elég, jó minőségű tartalom, addig a vártnál lassabb lesz az extrém felbontású megjelenítők elterjedése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!