Elsétált a helyéről egy kínai iskola épülete

A kínai iskola tizennyolc nap alatt baktatott régi helyéről az újra. 

Amennyiben egy építmény nincs megfelelő helyen, az egyik lehetséges megoldás, hogy leromboljuk, aztán a funkciónak megfelelően valahol másutt felépítünk egy másikat. A másik, hogy odébb visszük, és tematikus csatornákon elég sűrűn lehet is látni, amint egy házat elvisznek az ország egyik pontjából a másikra. De azok házak, és nem komplett oktatási intézmények, mint a szóban forgó kínai iskola. Ennek ellenére az ázsiai ország mérnökei mégis ezt a megoldást választották annak érdekében, hogy a 85 éves épület megmaradjon. Ehhez 198 robotlábra volt szükség, melyek megfelelő összehangolással tipegve, 18 nap alatt 62 métert tettek meg.


Sajnos arról nincs pontos információ, hogy a 7600 tonnányi, javarészt betonból álló, Sanghajban lévő Lagena Általános iskolát egészen konkrétan hogyan tették lábakra, az viszont biztos, hogy hatalmas mérnöki teljesítmény lehet. Miután a kínai iskola odébb sétált, elkezdődött a renoválása, hogy annak zárultával történelmi szépségét visszakapva álljon új helyén. Arrafelé amúgy is elég gyakorlottak az ilyesfajta megoldásokban, hiszen 2017-ben egy 135 éves, 2000 tonnás buddhista templomot vittek harminc méterrel odébb, tűzveszély miatt. A művelet 15 napot vett igénybe. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kínaiak építeni is elég jól tudnak, hiszen 10 nap alatt készült el az 1000 főt befogadni képes járványkórházuk.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?