Szívritmusból derítették ki, melyik a legdurvább horrorfilm

A horrorfilm azért van, hogy valódi veszély nélkül tudjunk rettegni, most pedig az is kiderült, melyiket érdemes leginkább megnéznünk ahhoz, hogy igazán féljünk. 

Vámpírok, túlvilági szörnyetegek, kísértetek, kútból előmászó kisgyerekek, és még hosszan sorolhatnánk azokat a forgatókönyveket, amikkel a rendezők igyekeznek minket mozgóképes formában rettegésre bírni. A The Science of Scare Projects egy horrorfilm listával állt elő annak érdekében, hogy kiderüljön, mely alkotások az igazán félelmetesek számunkra. A kutatásról fontos tudni, hogy egyáltalán nem reprezentatív, hiszen mindössze ötvenen vettek benne részt, ugyanakkor már maga a témafelvetés is érdekes. A félszáz résztvevő összesen 120 órányi alkotást tekintett meg 5.1 hangzással úgy, hogy közben folyamatosan figyelték a szívritmusukat.


A győztes horrorfilm végül a 2012-ben Scott Derrickson rendezésében bemutatott Sinister lett, melynek megtekintése előtt a résztvevők szíve átlagosan 65-öt dobbant percenként, míg a film nézése közben 86-ot, ami 32 százalékos növekedés. A listán egyébként olyan filmek is szerepelnek még, mint a Démonok között, és Az Örökség (nem az, amelyikben mindenkinek nagy az orra). A klasszikusok közül pedig felbukkan a Rémálom az Elm Utcában, és a Sikoly is. A nyertes Sinister forgatókönyve szerint Ellison Oswald (Ethan Hawke) egy író, aki szeretne valami igazán nagy dobást, ezért családjával olyan házba költözik, melynek kertjében egy teljes famíliát akasztottak fel. Hamarosan talál néhány filmtekercset a padláson, és kezdetét veszi az igazi rémálom.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?