Három vadiúj MacBook laptoppal rukkolhat elő az Apple

Nagyon úgy tűnik, hogy három saját fejlesztésű processzorokkal bíró MacBook is érkezhet a közeljövőben, ugyanis felreppentek a pletykák egy MacBook Air és két Pro-modell piacra dobásáról is. 

A Bloomberg szerint az Apple és beszállítói már gyártják a saját, Apple processzorokkal bíró Mac laptopokat, a feltételezések szerint az egyikről  akár már a jövőhéten is leránthatják a leplet. Az Apple egyébként még nyáron jelentette be az Apple Silicon chipet, amivel az Intel processzorait fogja felváltani. A hírek szerint a processzorváltáson túl a cég nem fog különösebb változásokat eszközölni a három laptop esetében.


Az Apple egy 13 és egy 16 colos MacBook Prót, valamint egy 13 colos MacBook Airt készül bemutatni, amelyekben már a 2005 óta használt Intel chipek helyett a saját fejlesztésű processzor fog dolgozni.

A saját fejlesztésű ARM-alapú processzorok korszakváltást jelentenek az Apple életében, ekkora változtatásra ugyanis 15 éve nem került sor, amikor is a PowerPC-ről váltott a cég az Intelre. Bár akkoriban a keményvonalas Apple rajongók nem igazán örültek a hírnek, azért az idő csak az almát igazolta, lévén hogy az Intel chippek szépen hozták az elvártakat. Egyelőre az újabb váltás is jó döntésnek tűnik, hiszen mind a vásárló és mind a cég is jól járhat, a saját fejlesztésű processzorok miatt ugyanis még központosítottabbá, ezáltal pedig stabilabbá válhat a gépek fejlesztése.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?