Hosszú romantikus sétára invitálja az embereket egy izzadt robotkar

Bár elsőre nem igazán esett le, hogy miért jó nekünk, és miután utánaolvastunk, csak még nagyobb hülyeségnek találtuk: a nemrég bemutatott, japán robotkar a kézenfogásra lett kifejlesztve, hogy azt az érzetet keltse, mintha éppen romantikus sétán volnánk valakivel. 

Bár nekünk ránézésre leginkább a Halloween ugrik be, a japán Gifu Egyetem robotikai kutatóinak egészen más volt az elképzelése: a My Girlfriend in Walk cikkükben a kutatók részletesen leírják, hogyan működik a robotkéz, amely egy az egyben képes szimulálni egy romantikus kézenfogva sétálást.


A robotkar puha, rugalmas anyagból készült, azt az érzetet keltve, mintha igazi emberi kezet fognánk. Tovább fokozzák a valósághű érzetet a robot animált ujjai, amelyek képesek nyomással is reagálni az érintésünkre, emellett egy fűtési mechanizmust is beépítettek a tenyérbe a még élethűbb hatás kedvéért. A robotkar ezeken felül még a tenyér izzadását is képes szimulálni, úgy hogy a szöveteken időnként nedvesség szivárog át.

robotkar
Forrás: Shutterstock

A készítők a hitelesség érdekében még arra is figyeltek, hogy a kéz ringását is kövesse a műkar, ahogy az az életben is történik,  miközben a párok megpróbálják összehangolni a mozgásukat séta közben. A kutatók elsősorban a női kéz szimulálására törekedtek, ezért a mesterséges bőrt virágos samponra emlékeztető illattal itatták át.

Ha mindez már nem lenne így is elég fura, a My Girlfriend in Walk robot mellé egy mellékelt okostelefonos alkalmazás is jár, amely szimulálja és eljátssza a másik lépteinek hangját és ruháinak suhogását is mozgás közben. Hát erre inkább nem mondunk semmit…

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?