Egy darabig nem lehet majd bővíteni a PlayStation 5 tárhelyét

Elégnek kell lennie a startkor a 825 GB-os SSD 667 GB szabad területének, ezt ugyanis csak később lehet majd bővíteni. 

A PlayStation 5 konzolokba egy egyedi, 825 GB-os SSD-t épít a Sony, amin 667 GB szabad tárhely lesz a játékok telepítésére. Eleinte ennek elégnek kell lenni, ugyanis a tárhely bővítését csak egy későbbi frissítés keretében teszik majd valamikor lehetővé.


A konzolban egyébként szabványos M.2 slot van, de csak a legújabb PCIe 4.0-s meghajtók elég gyorsak hozzá, ráadásul a meghajtónak elég laposnak kell lenni, hogy beférjen a konzolba, és a Sony kontrollerét is támogatnia kell.

A Sony teszteli majd az SSD-k kompatibilitását, erről lista is lesz, de jelenleg még a gyártók sem tudják, melyik SSD-t támogatja a PS5. Eleinte tehát a meglévő helyből kell gazdálkodni, de jó hír is van. A PS4-es játékok külső meghajtóról, akár merevlemezről is működnek, ez pedig az első naptól támogatott felállás. A világ legtöbb részén november 19-én válik elérhetővé a PS5.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Sony

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?