A Netflix Direct nevű csatorna a Netflix streaming előfizetői számára lesz elérhető, ahol a hagyományos lineáris tévécsatornákhoz hasonlóan érkeznek a tartalmak. 

A Netflix Direct csatorna a döntés súlyát szeretné levenni a nézők válláról azáltal, hogy a hagyományos tévézéshez hasonlóan kíván tartalmakat szolgáltatni. A streamingszolgáltató Franciaországot választotta a Netflix Direct elindításához, mert ott a hagyományos tévézés a mai napig is hatalmas népszerűségnek örvend. Az új funkcióban talán az lehet a vonzó, hogy akárcsak a hagyományos csatornák esetében, nem nekünk okoz fejtörést, hogy mit nézzünk éppen, ugyanakkor kellemes meglepetés, ha valami kedvünkre valót találunk a tévében.

A streamingszolgáltató csatornája november 5-én indult útjára Franciaország egyes részein, és a következő hónapban az ország több pontján is be szeretnék majd vezetni. A Variety szerint a Netflix körülbelül 9 millió előfizetővel rendelkezik Franciaországban.

netflix-direct
Forrás: TVB Europe

A Netflix folyamatosan igyekszik újdonságokkal előrukkolni, augusztusban például elindította a Shuffle névre keresztelt funkciót, amelynek lényege, hogy az előzmények tekintetében segítsen dönteni a felhasználónak, hogy melyik filmet vagy sorozatot válassza. A Direct esetében pedig az a cél, hogy a csatorna összes nézője ugyanazt a programot nézze egyszerre, éppen úgy, ahogy a hagyományos tévécsatornák esetében szokás.

A streaming cég egyébként még januárban nyitott irodát Franciaországban, és emellett azt is megfogadta, hogy növeli a francia tartalommal kapcsolatos befektetéseit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!