A Reuters forrásai szerint a Huawei úgy döntött, hogy a Honort egy az egyben eladja. 

Négy hete derült ki, hogy a Huawei már tárgyal az érdeklődőkkel arról, hogy eladná a Honor üzletágának egy részét. A Reuters úgy tudja, hogy a megbeszélések sikerrel zárultak, és a Huawei úgy döntött, hogy 15,2 milliárd dollárnak megfelelő összegért a Honort teljes egészében eladja.

Az új tulajdonos egy konzorcium lesz, amelyet a Digital China és a kínai kormány együttese alkotnak majd. A Honor márka mellett a teljes kutatás-fejlesztést és beszállítólánc-menedzsmentet is eladják, állítólag a jelenlegi 7000 dolgozót és a vezetőséget is megtartja az új tulajdonos.

A vételárat állítólag már most vasárnap kifizetik készpénzben a Huawei számára, a Honor onnantól kezdve pedig elvileg mentesül az amerikai korlátozások alól. Elemzői becslések szerint a legutóbbi negyedévben a Huawei 51,7 milliós eladásának 26 százaléka a Honornak volt köszönhető, vagyis a Honor innentől kezdve a nyolcadik legnagyobb mobilgyártó lesz, lekörözve a Motorolát és az LG-t is. 3 éven belül pedig tőzsdére is mehet a Honor.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Forbes