Eltűnéses mód: megsemmisülő üzenetekkel újít a Messenger és az Instagram

Az Eltűnéses mód hamarosan az európai, így a magyar felhasználók számára is elérhetővé válik a Messenger és Instagram alkalmazásaiban, amelyet ha bekapcsolunk, az adott felhasználóval folytatott beszélgetéseink a chatablak bezárása után automatikusan törlődnek. 

Az Eltűnéses mód az amerikai felhasználóknál már korábban is jelen volt, Európában pedig novembert 16-tól kezdődően fokozatosan kerül majd bevezetésre az Instagram és a Messenger alkalmazásaiban. Az új funkció lényege, hogy azok az üzenetek, amelyekre nem tartunk igényt, a chatablak bezárása után törlésre kerülnek mindegyik partnernél. Ha tehát úgy döntünk, hogy nem hagyjuk meg az utókornak az üzenetet, akkor még a funkció bekapcsolása előtt a másik félnek is jóvá kell hagyni az eltűnéses módba kapcsolást.


A megsemmisülő üzenetek aktiválása nem lesz egy bonyolult hadművelet, csupán annyit kell tennünk, hogy a hagyományos chatfelületen felfelé húzzuk az ujjunkat. Ha még egyszer ugyanezt megtesszük, akkor visszatérhetünk a hagyományos üzenetküldő felületre, ahol az üzenetek meg is maradnak.

messenger eltűnéses mód
Forrás: ParentMap

A Messenger és az Instagram eltűnéses funkciója csakis ismerősökkel lesz használható, idegenek üzeneteit tehát nem tüntethetjük el ilyen formában. Ha valaki képernyőfotót készít, mialatt be van kapcsolva az Eltűnéses Mód, akkor a másik fél erről értesítést fog kapni. A GIF-eket, emojikat vagy reakcióikonokat azonban nem érinti különösebben az új funkció, vagyis a jól megszokott módon használhatjuk őket ebben a módban is.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?