Nagyon durva büntetést kaphat az Amazon az EU-tól

Az Európai Bizottság vizsgálata alapján az Amazon megszegte az EU trösztellenes szabályait. 

Az Európai Bizottság még tavaly kezdett trösztellenes vizsgálatot az Amazon ellen, és az előzetes beszámolója alapján az Amazon megszegte az EU szabályait azzal, hogy elnyomta a versenytársakat az online piactereken, főleg Németországban és Franciaországban.


Az Amazon piactér, ahol más cégek is árulhatnak, de gyártó is, rivális termékekkel. A statisztikák begyűjtése után tisztában van a trendekkel, árakkal, fogyási adatokkal, értékelésekkel, és az adatokat megtartva hozta magát versenyelőnybe. Arra koncentrált a cég, hogy a sikertermékeket tudja eladni, a kockázatokat pedig kiiktatta. Az EB szerint tisztességtelen előnyt szerzett így az Amazon.

A vizsgálatok persze még évekig tarthat, de ha az Amazont bűnösnek találják, az éves globális bevételeik 10 százalékra is büntethetik, ez csak idén 37 milliárd dollárt jelentene.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: BBC

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?