Kép: Motor1

Megmosolyogtató lehet, amikor egy közel 1000 lóerős Ferrari SF90 Spider a töltőn lóg, de legalább tudjuk, az olasz gyártó ilyet is tud. 

Kijelenthető hogy a Ferrari elmúlt időszaka nem arról szólt, hogy az asztalra tett lábbal néztek valami brazil szappant a tévében. Elég csak a lenyűgöző Omologatára, vagy éppen a LaFerrari utódjára gondolni, vagy éppen a lovacskás gyártó első SUV-jára, a Purosangue-ra gondolni. Most pedig itt a Ferrari SF90 Spider, ami a keménytető mellett ráadásul még konnektorról is tölthető, bár ennek gyakorlati haszna megkérdőjelezhető.

Kép: Motor1

Ahogy a nevéből is kiderül, a tavaly májusban megjelent SF90 Stradale kupé nyitható tetejű változatáról van szó, ami egyébként 40 kilogrammal könnyebb, mint a hagyományosak. Mármint a tető, és nem az egész autó, mert az 1670 kilogramm, tehát csak nagyjából 100 kilóval nehezebb a Stradalénál. A plug-in hibrid hajtással megtámogatott jármű motorházteteje alatt egy ikerturbós, négyliteres V8-as lakik, amit három elektromotor támogat. Így a PHEV rendszerteljesítmény 986 lóerő, és 800 Nm nyomaték, ami 2,5, másodperc alatt katapultál nulláról 100 km/h-ra, a végsebesség pedig 340 km/h.

Kép: Motor1

Aki pedig elpakolt tetővel jampizna, annak fontos információ lehet, hogy mozgás közben is nyitható/csukható, amihez 14 másodperc szükséges, de csak egy bizonyos sebesség alatt tehetjük mindezt. Sokan egyébként már a hibridként érkező LaFerrari esetében sem értették teljesen a villanyos koncepciót, ami a plug-in hibridet látva hatványozottan erősödik. De vélhetően nem sok Spidert fogunk látni a hazai multik ingyenes oszlopainál.