Magyarországra is megérkezett a különleges Hisense lézer tv!

Gigantikus méretű, 4K felbontású, HDR támgatású kép megteremtésére képes a 100L5F-B12 nevű Hisense lézer tv.

A Hisense már legalább egy fél évtizede foglalkozik intenzíven az úgynevezett Laser TV koncepcióval. Itt nem arról van szó, hogy a LED-ek helyett lézert alkalmaznának, és igazából nem is hagyományos televízióról van szó.


Hisense lézer tv

A termék lelke egy ultrarövid vetítési távolságú projektor, amely 28 centiről képes 100 inches kép megteremtésére, és a szett része egy speciális vászon is. A két komponensből álló rendszer valamivel több helyet foglal, mint egy hagyományos televízió, de nem sokkal. És ügyebár a tévével ellentétben viszonylag egyszerűen hordozható, valamint könnyen el is pakolható, ha már nincs rá szükség.

Hisense lézer tv
A lézeres fényforrást használó Hisense lézer tv képes a 4K felbontású, HDR támogatású kép megteremtésére. A 2700 lumenes maximális fényerő pedig kellően nagy ahhoz, hogy a nagy dinamikatartományú kontent kellően látványos legyen. A masina megkapta a Hisense saját, Vidaa névre hallgató okostévé rendszerének legfrissebb változatát, amelyen keresztül elérhető egy rakat népszerű internetes app. Tehát a Netflix, a YouTube, a HBO Go és a társaik. A készülék rendelkezik saját hangszórókkal, amelyek teljesítménye kellően nagy ahhoz, hogy ne kelljen egy külön hangrendszert venni mellé feltétlenül. Bár nyilván egy ilyen eszköz sosem fog olyan minőségű megszólalást produkálni, mint egy hangprojektor vagy egy több komponensből álló szett.

Hisense lézer tv
Mi egyébként már láttuk korábban ezt a ketyerét működés közben. A tapasztalataink szerint totál jó képminőséget produkál, abszolút életképes a koncepció. A Hisense lézer tv másfél millió forintba kerül, ami nyilván nem kevés pénz, de ha úgy nézzük, hogy ezért egy 100 inches 4K HDR tévét kapunk, már nem olyan vészes az összeg. A Sony 98 inches LED LCD televíziója például 25 millió forintba kerül…..

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?