Újabb AR-szemüveggel próbálkozik az Oppo

A tavalyi rendezvényén mutatta be az AR-szemüvegét az Oppo, az idei eseményen pedig debütált az AR Glass 2021. 

Az Oppo a tavalyi Inno Day eseményén mutatott be először AR-szemüveget, most pedig elhozta az idei rendezvényre a frissített kiadást, az Oppo AR Glass 2021-et. Ez már sokkal közelebb áll egy normális szemüveghez, persze még mindig nem olyan.


A gyártó szerint mindenesetre az elődnél 75 százalékkal könnyebb az új modell, és USB-C-n egy Find X2 Pro mobilra kötve nagyot ugrik teljesítményben is. A kontraszt 54, a fényerő egysége 98, a képsűrűség 40 százalékkal nőtt a 2019-es verzióhoz képest. A szem a képet egy 0,71 hüvelykes OLED-kijelzőből kapja, szórva.

Elméletileg a hangszóróval együtt olyan moziélményt ígér a termék, mintha 3 méterről és 90 hüvelykes kijelző néznénk. Mobilra kötve érintőpadként is viselkedik a termék, de kamerával követi a kezek és ujjak mozgását is. Elvileg ideális AR-streaminghez, AR-játékokhoz, bútorok virtuális elrendezéséhez, illetve AR-képek készítéséhez. Jövőre már fejlesztői program is indul a szektor felpörgetésére.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Oppo

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?