A Google újabb funkcióval látta el Google Térkép alkalmazását, amelyek a koronavírus járvány kapcsán nyújthatnak hasznos információkat. 

A Google Térkép új funkciókkal segít eligazodni a világjárvány által sújtott világban, s bár a Google már az elmúlt két hónapban is többször frissíttette a térképes szolgáltatást, most ismételten frissítés érkezik az alkalmazásba. Korábban például már sor került a megbecsült forgalmi idő megváltoztatására – ugyanis a járvány miatt adott esetben kevesebben lehetnek az utakon -, és a kerékpárosok számára is szolgáltak hasznos információkkal az applikációban.

A koronavírussal kapcsolatos információk további bővítésre kerülnek az elkövetkező hetekben, így például láthatjuk majd az adott helyen regisztrált eddigi összes megbetegedést, és a helyi hatóságok releváns információs oldalait is. Talán nem is kell mondanunk, de értelemszerűen senki se vegye készpénznek a kiírt adatokat, hiszen a fertőzöttek valódi száma nem ismert, minden azon múlik, hogy mennyit tesztelnek.

google-térkép-koronavírus
Forrás: The Economic Times

A Google Térkép másik koronavírus miatt fejlesztett újítása a tömegközlekedésen utazókat célozza meg, ugyanis az új funkció az adott járatok zsúfoltsága vagy éppen alacsony utasszáma kapcsán nyújt információt. A Google Térkép friss szolgáltatásai egyértelműen az ünnepi időszak “átvészelését” szeretnék segíteni, hogy az ünnepek alatt is biztonságban legyenek azok, akik útra kelnek.

Bár nálunk egyelőre ez még nem releváns, de az Egyesült Államokba, Kanadába, Németországba, Ausztráliába, Brazíliába és Indiában már az ételek házhozszállítását is segíti a Google Maps.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!