Ennyire jó az iPhone 12 Pro szelfikamerája

A DxOMark az iPhone 12 Pro első kameráját is letesztelte, íme az eredmény. 

A DxOMark sosem az első között adja ki a kamerás tesztjeit, egyrészt az alapos munka miatt, másrészt azért, mert bevárják az első szoftverfrissítéseket a mobilokon. Az iPhone 12 Pro hátlapi kameráit már korábban megvizsgálták, most a szelfikamera volt soron.


Az eredmények alapján kisebb előrelépés figyelheti meg az elődmodellhez képest. Az iPhone 12 Pro szelfizésben jobb, mint az iPhone 11 Pro, de nem piacvezető a DxO szerint.

A készülék 98 pontot érdemelt, ami egy szinten van az ASUS ZenFone 6-tal és egy ponttal a Samsung Galaxy Note 10+ mögött. A 98 pont egyébként 101 és 93 pontokból állt össze, ennyit kapott fotóra és videóra a készülék 12 megapixeles érzékelője. Az expozíció és a részletek nagyszerűek voltak elegendő fény mellett, a dinamikatartományt is dicsérték. Kevés fény mellett már látható a zaj, és a fix fókusz miatt a távoli objektumok elmosódnak. A vakus mód sem volt tökéletes.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: DxOMark

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?