A Huawei P40 Prót másolhatja a Xiaomi Mi 11 Pro

A Huawei helyébe lépne a mobilpiacon a Xiaomi, ezért még dizájnban is kölcsönvesz ezt-azt. A Mi 11 Pro képernyőjét négy irányban is lekerekítik például.

A Huawei háttérbe szorulásával a Xiaomi kapna az alkalmon, és a jelentések szerint kínai riválisa helyébe lépne. Erre nagy esélye is van, hiszen Európában egyre népszerűbb és egyre több mobilt ad el.


A Xiaomi következő nagy dobása a Mi 11 Pro csúcsmobil lesz, ami a hírek szerint már december elején megmutatja magát, előzetes formájában, a Snapdragon 875 bemutatóján. Addig pedig újabb dolgok szivárogtak ki a készülékről, amelynek a hátlapjára három kamera kerül, ebből az egyik hatalmas lesz.

A várakozások szerint a Mi 11 és a Mi 11 Pro is nagyon nagy felbontású fő kamerát kap, egyes helyeken 200 megapixeleset emlegetnek, bár rejtély, hogy ennek mi értelme egy mobilon.

Van viszont élőkép a készülék kijelzőjéről, amely a jelek szerint nem kap ugyan kijelző alá rejtett szelfikamerát, de négy irányban lekerekített képernyőt igen. Miközben az ágazat többi része fogyasztói nyomásra kezd visszatérni a lapos kijelzőkhöz, addig a legtöbb kínai gyártó a nehéz használatot, de nagy látványosságot garantáló, vízesésszerű és mindenfelé lekerekített képernyőket hozza.

Akinek pedig ismerős a négy irányba lekerekített képernyő, az nem véletlen: pont ilyet kínál a Huawei P40 Pro is.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: techdroider

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?