Amerika szerint a ZTE is nemzetbiztonsági fenyegetés

Az FCC megerősítette az állítást, december 10-én döntenek majd a ZTE sorsáról. 

Az amerikai FCC megerősítette azokat a jelentéseket, amelyek alapján a ZTE-t is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartják Amerikában. Az FCC szerint a ZTE eszközei kémkedésre használhatóak.


A hatóságok ezért december 10-én döntenek a ZTE sorsáról, és arról, hogy milyen eszközöket tiltanak ki Amerikából. Van rá esély, hogy a ZTE-t is ugyanolyan súlyos korlátozásokkal szankcionálja majd Amerika, mint a Huawei-t.

A ZTE tagadja az ellene felhozott vádakat, az FCC azonban azt mondja, hogy ez egy újabb lépés az amerikai kommunikációs hálózatok megvédésében.

Az FCC elnöke szerint a ZTE nem cáfolta azt a tényt, hogy a kínai törvények arra kötelezik a helyi vállalatokat, hogy a kormánynak hírszerzési célokra hagyjanak hátsó kaput a megoldásaikban. A Bloomberg szerint viszont két ilyen komoly 5G-s gyártó kitiltásával már nagy bajba is kerülhetnek az amerikai hálózatok, főleg a félreeső területeken. Akkor pedig pláne, ha a meglévő felszerelést is ki kell venni az infrastruktúrából.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: SCMP, NDTV Gadgets

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?