5 szuper ingyenes játék telefonra!

Jöjjön néhány olyan, telefonra írt ingyenes játék, amelyekkel tényleg sokáig el lehet ütni az időt, és még szórakoztatóak is. Ja, és még fizetni sem kell értük! 

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy mostanra valami irgalmatlan méretűvé duzzadt az ingyenes telefonos játékok kínálata. Naponta jelennek meg az újabb és újabb programok, viszont nincs mit szépíteni a dolgon, ezek nagy része egyszerűen digitális hulladék. Vagy a játékmenet borzalmas, vagy a grafika szörnyű, és gyakran fizetni kell, még pedig sok pénzt, hogy egy idő után esélyünk legyen bármilyen eredményt elérni. De a sártengerben azért ott csillog jó néhány drágakő is. Olyan játékok, amelyek szépek, hangulatosak, jól játszhatóak, és még pénzt sem kell költeni hozzájuk feltétlenül.


ingyenes játék

Mi megszállott rajongói vagyunk az okostelefonos játéknak, szinte nincs is olyan nap, hogy valamennyi időt ne szánnánk erre. Az elmúlt évek során azért belefutottunk remek ingyenes játékokba is, és most a kedvenceink közül választottunk ki ötöt, amit jó szívvel tudunk ajánlani mindenkinek. A szelekció során törekedtünk arra, hogy több műfajt is érintsünk, így lesz ügyességi, autós, lövöldözős, kaland és stratégiai játék is a batyuban. Amennyiben valakinek még eszébe jut bármi jó játék, bátran jelezze a cikkhez tartozó Facebook poszt alatt! Minden jó ötletre vevők vagyunk.

Jó telefon 

A játékélményhez sokat tesz hozzá egy jó telefon, illetve hát vannak olyan appok, amik a gyengébb mobilokon nem is futnak tisztességesen. Mi a játékokat egy Samsung S20 Fan Edition eszközzel nyomjuk mostanában. Ezt a telefont bemutattuk már korábban részletesen, úgyhogy most csak jöjjön a lényeg röviden: Az ára a tudásához képest bombajó, a teljesítménye kimagasló, az biztos, hogy e téren nem követel semmilyen kompromisszumot.

s20fe

A kijelzője remek, hiszen egyrészt az alkalmazott AMOLED technológia a jelenleg a legjobb, ami pazar képminőséget szavatol. Másrészt pedig a kijelző maximális képfrissítési rátája 120 Hz, ami azt jelenti, hogy másodpercenként dupla annyi képkocka megjelenítésére képes, mint a hagyományos telefonok. Mindez pedig azt eredményezi, hogy a mozgásmegjelenítés nagyon finom, valamint az egyes képi információk hamarabb kerülnek a felhasználó szeme elé. Ez utóbbi pedig adott esetben a győzelem vagy vereség közti döntő tényező lehet. Ráadásul a Samsung Galaxy S20 FE kijelzője sík, oldalt sem hajlított, ami szerintünk pár játéknál kifejezetten előnyt jelent, mert hosszú távon kicsit kényelmesebb a fogása. Az itt mondjuk mellékes, de még a kamerája is teljesen rendben van, szóval nem csak játékra használható, hanem gyakorlatilag bármire.

Most pedig jöjjön tehát 5 szuper ingyenes játék!

Swordigo – ügyességi

Kezdjük egy régi kedvenccel! A Swordigo ugyanis nem mai darab, de fénye mit sem kopott. A program ügyességi platformjátékok népes táborát erősíti, azaz jobbra-balra kell benne mászkálni, ugrálni, kardozni és varázsolni. A kezelése remek, az irányítás szuper, a kihívás finoman durvul, így a sikerélmény garantált. A grafika teljesen rendben van, a hangok is jól sikerültek, a hangulat pazar.

Ingyenes játék

A történet elég banális, hiszen valami gonoszokat kell kinyomni, akik megtámadták a falunkat, megölték a Mesterünket blablabla. Viszont a sztorinak van rendes vége is, tehát szépen ki lehet játszani, és annyira pont változatos, hogy ne is unjuk meg az utolsó összecsapásig. Egyáltalán nem véres, nincsenek benne horrorelemek, idétlen ijesztgetések, szóval gyerekeknek is bátran tudjuk ajánlani!

Swordigo Android
Swordigo iOS

Real Racing 3 – autóverseny

Valami ipari mennyiségű versenyzős/autós játék készül telefonokra, de ezek nagy része gyakorlatilag élvezhetetlen. Az Electronic Arts nevéhez fűződő Real Racing 3 azonban más tészta. Ez egy kegyetlen jól eltalált, darab, amely a nevéhez méltóan már-már rendes szimulátor élményt kínált. Az irányítás a mobil döntögetésével történik, kicsi úgy, mintha egy „rendes” kormánykereket tekergetnénk.

A grafika brilliáns, itt tényleg nagyon jól kijön egy erős telefon által kínált plusz. A hangokat is jól eltalálták, és a hangulatra sem lehet panasz. A program nehéz fokozaton kifejezetten izzasztó, de hát ez a szépsége az egésznek. Természetesen az autó vásárlás (vannak formaautók és hagyományos verdák is) és fejlesztés sem maradhatott ki a mókából. Ez is egy olyan ingyenes játék, amivel rengeteg időt el lehet tölteni.

Real Racing 3 Android
Real Racing 3 iOS

Call of Duty: Mobile – lövöldözős

A PC-n és konzolon már bizonyított, és e platformokon hatalmas táborral rendelkező CoD a lövöldözős játékok egyik királya. A program 2019-ben pedig végre megérkezett mobilra is, és nem is okozott csalódást! A szokásos egy játékos mód helyett a hangsúly a multiplayer online akción van, tehát az emberek az interneten keresztül csatázhatnak egymással.

A grafika világbajnok, a kezelés is szuper, és a változatosságra sem lehet panasz, mert rengeteg különféle játékmód közül lehet választani. A néhány perces villámösszecsapásoktól , a tankokkal, helikopterekkel megfűszerezett, hatalmas területen zajló, monumentális majd fél órás csatákig terjed a háborús kínálat. A többi hasonló programtól eltérően itt nincs szükség feltétlenül arra, hogy a játékos fizessen a sikerért. Azaz nem kell mindenáron igazi pénzért jobb fegyvereket és felszereléseket vásárolnia, anélkül is boldogulhat. Ami igazán számít az az ügyesség és a taktikai érzék!

Call of Duty: Mobile Android
Call of Duty: Mobile iOS

Frostrune – kaland

Az úgynevezett point’n click kalandjátékok igazán népszerűek évtizedekkel ezelőtt voltak, és mobilra sem készül túl sok épületes ilyen típusú program. Pedig ez az alapvetően a gondolkodásra és remek sztorira épülő stílus (ahol a képernyőn kell ide-oda kattintgatva megvizsgálni a tárgyakat, kombinálni azokat és különféle logikai feladatokat végrehajtani) maximálisan passzol a mobilok érintőkijelzőjéhez.

ingyenes játék

Ráadásul az ilyen játékok teljesítményigénye sem nagy, tehát nem kell feltétlenül egy Samsung Galaxy S20 Fan Edition a futtatásukhoz. Mindegy is, a lényeg az, hogy azért akad ilyen is a kínálatban, ráadásul a Frostrune személyében egy egészen briliáns darab is. A viking környezetben játszódó program gyönyörű, művészi igényességű animált állóképekkel operál, a feladatok jók, a kihívás hatalmas, és a sztori is nagyon rendben van. Valamennyi angol/német kell hozzá, de ezt a fordítóprogramokkal át lehet hidalni, szóval az is végig tudja csinálni, aki egyébként nem beszél idegen nyelven.

Frostrune Android 
Frostrune iOS

Polytopia – stratégia

A körökre osztott stratégiai játékok egyik kimagasló képviselője a Polytopia, ami kicsit olyan, mint a legendás Civilization butított verziója. Itt is a semmiből indulva kell egy életképes államot felhúzni. Azaz megteremteni a gazdaság alapjait, fejleszteni a tudományt, hízelegni a lakosoknak, és egy komoly hadsereggel végül leigázni mindenkit.

A szabályok egyszerűek, az irányításba hamar bele lehet jönni. A látványvilág rendben van, a grafika aranyos, de maga a játék nem az, hanem komolyan megterheli az agyat. A legnehezebb fokozaton a győzelem szinte lehetetlen, de hát pont ez az, ami újra-és-újra arra készteti az embert, hogy belevágjon a saját civilizációja felépítésébe.

Polytopia Android
Polytopia iOS

Reméljük tetszett az ingyenes játék válogatásunk! Legközelebb néhány borzasztó darabot mutatunk majd be 🙂

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?