Megéri frissíteni a WhatsApp üzenetküldő-alkalmazást, el mondjuk miért.

A kétmilliárdos táborral rendelkező WhatsApp legújabb frissítésében az egyediég volt a fő szempont, ugyanis most már különféle háttereket is beilleszthetünk a csevegésekhez. Ez lényegében azt jelenti, hogy miután frissítettük az alkalmazást a legújabb verziójára Androidon és iOS-en, az összes beszélgetésünkhöz különböző háttérképeket rendelhetünk. Ez nem csak esztétikus, de vizuális jelzőként is működhet, hogy mindig a megfelelő embernek küldjük az üzenetet. A fejlesztés minden felhasználónál működik, régiótól függetlenül.

Amellett, hogy az alkalmazás a saját képeit is frissítette, arra is van lehetőségünk, hogy a sötét módhoz passzoló képeket válogassunk össze, melyek automatikusan, a sötét módba való váltáskor aktiválódnak. A választék ráadásul igen széles: a geometriai mintáktól elkezdve az építészetig és a természetig, számtalan háttérkép közül válogathatunk kedvünkre.

A WhatsApp frissítés azonban nem merült ki ennyiben, ugyanis egy matricákkal kapcsolatos újítás is érkezett, melynek segítségével a beszélgetésbe illeszthető matricákat is könnyebb előhívnunk. Végül pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már korábban is meglévő matricacsomagja is mozgóvá változott, a fejlesztők ugyanis abban bíznak, hogy így még szívesebben használják majd az emberek az egyébként is népszerű matricacsomagot. A Together at Home, azaz Együtt otthon matricái tehát már animált formájukban is elérhetőek, melyek egyébként kifejezetten a vírusjárvány miatt készültek.

whatsapp
„Együtt otthon” matricacsomag Fotó: Mashable SE India

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!