Az Apple mini-LED-es MacBookokra vált

Ming-Chi Kuo szerint is igazak a pletykák, vagyis tényleg komolyan gondolja a mini-LED-re való átállást az Apple. 

Az Apple nem is olyan rég, még a M1 processzorral ellátott Mac gépekkel hívta fel magára a figyelmet, melyekben az Intel processzorokat váltották ki saját fejlesztésűekkel. Bár már régóta beszélnek róla, hogy az Apple mini-LED-es kijelzőkre váltana az iPadeknél és a MacBookoknál, most úgy néz ki, hogy terv szerint halad minden, a panelek árai csökkennek, a gyártási mennyisége egyre nagyobb. A neves Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy hamarosan két új, mini-LED-es MacBook is jön.


apple mini-led

Az egyik egy olcsóbb MacBook Air lesz, a másik egy új dizájnnal érkező MacBook Pro. Elsőként ezek kapnak mini-LED-panelt, illetve az iPadek is hasonló képernyőre váltanak. Az elemző szerint a mini-LED és az M1 processzor miatt a következő három évben minden esztendő során 100 százalékkal nőnek majd a MacBookok eladásai.

Jövőre az Apple emiatt már 350 százalékkal több mini-LED-panelt rendel, 2022-ben pedig 450 százalékkal (ez 10-12 és 25-28 millió darabot jelent). A panelek 90 százalékát az Epistar gyártja.

Kuo szerint 2021-ben az Apple három új töltőt is hozhat ezen felül a piacra (és persze jön az AirPods Studio fülhallgató, az új AirPods, az áttervezett Apple Watch és az iPhone 13 széria).

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Apple

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?