LG TONE Free FN6

Ezt tudja a különleges, beépített baktériumölő rendszerrel ellátott vezeték nélküli fülhallgató, az LG TONE Free FN6. 

Az úgynevezett valódi vezeték nélküli fülhallgatók jelenleg elképesztően trendinek számítanak. Szinte minden nagy gyártó rendelkezik ilyen, a kompatibilis eszközökhöz Bluetooth kapcsolat segítségével csatlakoztatható, kicsi és könnyű eszközökkel. A termékcsoport gigantikus, de akad néhány olyan modell, amely képes kiemelkedni a tömegből különlegessége révén. Ilyen a LG TONE Free FN6, amely gyárilag képes megtisztítani magát a baktériumoktól. Megnéztük, hogy ez a funkció hogy működik, van-e egyáltalán értelme, hogy hogyan szól a termék és mennyire egyszerű a kezelés. 

Kialakítás

A termék külsejében az AirPods-féle iskolát követi. Azaz a hangszóróházból kinyúlik egy kisebb, pálcikaszerű rész, és nem egy nagy kavicsot idéz a kialakítás. Egész jól néz ki, de azért használat közben, azaz, ha be van téve a fülbe, nem sok minden látszik belőle. A tapasztalataink szerint az öt gramm tömegű, tehát könnyű modell kényelmes, nem akar állandóan kiesni a fülből. A dobozában természetesen megtalálhatóak a tartalék, eltérő méretű fülgumik, amelyek közül érdemes kiválasztani a legmegfelelőbbet az igazán komfortos használathoz.

LG TONE Free FN6

Azt érdemes megjegyezni, hogy ezek az orvosi eszközöknél is alkalmazott, nem mérgező, hipoallergén szilikonból készültek, amelyek képesek felvenni a hallójárat formáját. IPX4 minősítésű a készülék, ami azt jelenti, hogy attól nem lesz semmi baja, ha alaposan megázik, de azért arra nem alkalmas, hogy úszkáljunk vagy pláne búvárkodjunk benne.  A fülhallgatók egyenként 55 mAh akkumulátorral rendelkeznek, amelyek hat órás üzemidőt szavatolnak. Ez ebben a termékkategóriában, ahol nem ritka a 4-5 óra sem, jó értéknek számít. 

LG TONE Free FN6
A vezetéknélküli töltés is működik.

Mint a legtöbb ilyen készüléknél, az LG TONE Free FN6 része egy külön tok, amely egyrészt a fülhallgatók hordozására, másrészt azok töltésére is szolgál. A kör alakú tároló mérete kellően kompakt ahhoz, hogy akár egy zsebben is elférjen. Az összeépítés minőségére nem lehet panasz, a fedele nem lötyög, szóval jó esély van rá, hogy nem lesz semmi baja, még akkor sem, ha valaki sokat hurcolja magával. Ez a kiegészítő rendelkezik, 390 mAh kapacitású beépített akkumulátorral, amely kétszer képes teljesen feltölteni a nulláról a fülhallgatókat. Tehát összesen 18 órán keresztül használható a termék úgy, hogy nem kerül a felhasználó hálózati áramforrás közelébe, ami teljesen rendben van. Maga a tok egyébként vezeték nélkül is tölthető, ami nem létfontosságú, de azért kényelmes és elegáns szolgáltatás. 

Beépített baktériumölő

A termék nagy extrája a tokba épített baktériumölő rendszer. Miután lecsuktuk a fedelét, bekapcsolnak a belül elhelyezett, UV fényt kibocsájtó LED-ek.

LG TONE Free FN6

Az ibolyántúli sugárzás pedig képes a baktériumok semlegesítésére, ami a mai vészterhes időkben különösen hasznos lehet. Tehát nincs szó semmilyen vegyszeres kezelésről, vagy arról, hogy az UV fény közvetlenül érhetné a bőrt, ami egészségkárosodást okozhatna. Ez egy tökéletesen biztonságos, és elég hasznos extra szolgáltatás. 

Kezelés

Mivel az eszköz totálisan kábelmentes, ezért csak olyan eszközzel használható együtt, amely támogatja a Bluetooth technológia használatát. A bármilyen kompatibilis eszközzel, tehát például mobillal, tévével, számítógéppel, párosítható, ami villámgyorsan végbemegy. A termékek gond nélkül felismerik egymást, a kapcsolat stabil, annak hatótávolsága pedig tapasztalataink szerint maximálisan 15-17 méter körül alakul. Amennyiben okostelefonnal használja valaki, akkor az LG saját alkalmazásának révén folyamatosan nyomon követheti az akkumulátor töltöttségi szintjén, válogathat az előzetesen optimalizált hangszínek közül, illetve akár manuálisan is módosíthat azokon. Emellett itt egyszerűen aktiválhatók különféle szolgáltatások, így például, az Ambient mód vagy a némítás, illetve itt növelhető/csökkenthető a hangerő is. Ez a szoftver, sok más rivális appjától eltérően szerencsére magyar nyelven is kommunikál. Átlátható, a felépítése logikus, így használata valószínűleg senkinek sem okozhat komolyabb problémát. 

LG TONE Free FN6

A termék a szokásoknak megfelelően természetesen közvetlenül is irányítható. Bár gombok nincsenek rajta, mégis rendelkezik integrált vezérlőpanellel. Ez pedig maga a készülékház, illetve annak hátsó része. Ezt kell finoman ütögetni, illetve simogatni, aminek hatására módosítható a hangerő, vagy bekapcsolhatóak a már említett funkciók, hogy csak néhány példát említsünk. Természetesen minden egyes lehetőség részletesen le van írva a mellékelt használati utasításban. A gyakorlati próba során arra jutottunk, hogy ez a módszer is jól működik. Kell egy kis idő, amíg elsajátítja a csínját-bínját.

Hangminőség

Az ilyen típusú eszközök többsége itt hasal el, emiatt a teszt előtt féltettük az LG TONE Free FN6-ot egy kicsit. Bár az bizakodásra adott okot, hogy mint a dél-koreai cég annyi más termékét, ezt is a brit audio specialista Meridiannal együtt fejlesztették ki. Végül is a kipróbálás során arra jutottunk, hogy teljesen vállalható a fülhallgató által produkált hangminőség. Zajosodás, búgás, sistergés egyáltalán nem jelentkezett. A basszusok jól hallhatóak, a dinamika egész jó, a pontosság nem száz százalékos, de ezt az ilyen kialakítású modellektől felesleges is lenne elvárni. A sztereó hangtér megteremtésére is képes, és azt nagyon szépen adja vissza. A hangerő kellően nagy, amit fontos kiemelni, hiszen sok rivális itt vérzik el. Természetesen az is fontos, hogy mit és milyen eszközön hallgatunk, de a tapasztalataink szerint jó minőségű források használata esetén, egy mobillal is használható zenehallgatásra is akár. Tehát nem pusztán videózásra vagy játékra jó. Mindent összevetve azt mondhatjuk, hogy a hang minősége teljesen rendben van. Ez az eszköz sem lehet reális ellenfele a drága, magasabb ligás fejhallgatóknak, de a maga kategóriájában abszolút az elitbe tartozik. 

LG TONE Free FN6

A modell rendelkezik beépített mikrofonokkal, amelyek több feladatot is ellátnak. Egyrészt ezek segítségével headsetként is használható, azaz telefonhívások lebonyolítására , vagy online, beszéd alapú kommunikációra  is alkalmas. Tehát például videóbeszélgetéseknél vagy akár játék során is bevethető. Emellett ezen mikrofonok segítségével aktiválható rajta az Ambient mód. Ennek bekapcsolását követően sokkal jobban halljuk a külvilág zajait, hiszen azokat a mikrofon felerősíti. Így akkor sem kell kivenni a fülünkből, ha valaki beszél hozzánk, vagy épp közlekedünk. 

Ár

Az LG TONE Free FN6 jelenleg már 35 000 forintért megvehető, ami a tudásához képest igen jó ár a véleményünk szerint. 

Kinek ajánljuk – LG TONE Free FN6:

– Valódi vezeték nélküli fülhallgatóban gondolkodik

– Kedvező áron keres ilyen terméket

– Headsetként is használná

– Lényeges, hogy magyarul is tudjon az alkalmazás

Kinek nem ajánljuk – LG TONE Free FN6:

– Nem szereti a fülhallgatókat

– Olyan eszközhöz keres fülhallgatót, ami nem támogatja a Bluetooth technológiát

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!