Bizony, jól olvastátok: a sok AR-állat mellett már egy AR-Baby Yoda is megtalálható a Google keresőjében. 

Nagyon rákapott a Google a kiterjesztett valóságot támogató játékokra: Halloweenkor egy sor rémisztő figurával (például táncoló csontvázzal, huhogó szellemmel, vihogó töklámpásokkal) kápráztattak el minket, a héten pedig kaptunk vagy 50 különféle AR-állatot, akik közül inkább kevesebb, mint több sikerült életszerűre. Legújabban pedig a népszerű The Mandalorian karakter, Baby Yoda is megérkezett a Google AR-kínálatába.

A hasznosság szempontjából megkérdőjelezhető, ám szórakozásképpen jópofa ötlet még tavaly jelent meg a Google keresőjében, amelynek csupán annyi a lényege, hogy a kiterjesztett valóság segítségével bizonyos dolgokat megidézhetünk a szobánkban.

baby-yoda-google

A játék tulajdonképpen nagyon egyszerű: ha mondjuk Baby Yodát szeretnénk megidézni a szobánkban, akkor pötyögjünk be a nevét a keresőbe, ahol ha picit lejjebb görgetünk, szépen felugrik egy Megtekintés 3D-ben opció. Ezt követően már csak annyit kell tennünk, hogy a Megtekintés térben feliratra kattintva,majd  körbe-körbe forgatva megkeressük a talajt a telefon kamerájával, ahol hamarosan meg is jelenik nekünk a kiválasztott dolog, jelen esetben ugye Baby Yoda.

Bár a  Star Wars-univerzum egyik legaranyosabb karaktere nem lett túl életszerű, cserébe viszont így is nagyon cuki, ráadásul a kinézete mellett a hangjától is majd elolvadunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!