Végre jól követi majd az alvást a Xiaomi Mi Band 5

Firmware-frissítést kap az okoskarkötő, mert a gyakorlatban nem igazán alkalmas az alváskövetésre. 

Egyre nagyobb problémát jelent, hogy a technológiai szektorban gyakran nem azt kapjuk, amit ígérnek vagy bereklámoznak. Az olcsóbb okosórák és okoskarkötők például véletlenszerű számokat írnak ki pulzusmérés címén, de még a Xiaomi termékeiben sem mindig lehet bízni. A Mi Band 5 például hiába a világ egyik legnépszerűbb okoskarkötője, a megjelenése óta folyamatosan kritizálják a pontatlanul mért adatok miatt, és alvás követésére szinte teljesen alkalmatlan.


A Xiaomi azt állítja, hogy mostanra már 40 százalékkal növelte az alváskövetés pontosságát a karkötőnél, és most itt a legújabb firmware-frissítés, ami tovább növeli a pontosságot. Papíron a karkötő különbséget tesz a könnyű- és a mélyalvás között, és a szundikat is érzékeli. A gyakorlatban ez eddig nem nagyon ment az eszköznek, és az időtartamokat is eltévesztette a panaszok alapján.

Remélhetőleg a mostani frissítés mindent megold majd. Egyelőre viszont csak a kínai modellek frissültek, időbe telik, mire a nemzetközi verziókra is eljut a csomag.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Xiaomi

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?