Állítólag az eladások 5 százalékát sem teszi ki az új szérián belül az Apple iPhone 12 mini modell. 

Amikor kiderült, hogy lesz Apple iPhone 12 mini, sokan hangoztatták, hogy máris rohannak érte, mert évek óta keresnek kicsi, de erős és minőségi okostelefont. Nagyon úgy fest azonban, hogy mégsem lesz sláger az iPhone 12 mini.

A Wave7 Research elemzőinek vizsgálata szerint Amerikában az iPhone 12 szérián belül az eladások 5 százalékát sem teszi ki az iPhone 12 mini. És nem azért, mert nincs készleten, hanem azért, mert nagyon kevesen akarnak ilyet vásárolni.

Az iPhone 12 az eladások 24-33 százalékát teszi ki a becslések szerint, vagyis alig drágábban sokkal jobb alternatíva. Az viszont jól látszik, hogy igaza lett az elemzőknek, a legjobban a drágább Pro és Pro Max modellekért kapkodnak a vásárlók.

Az elemzők szerint az iPhone 12 mini bukásának oka a magas ár is lehet, ugyanis az iPhone SE (2020) nagyságrendekkel jobb eladási mutatókkal rendelkezik. A kép persze összetett, hiszen az iPhone 12 Pro Max külföldön is drága, nem csak az EU-ban és hazánkban, mégis nagyon sokan keresik és viszik.

A Flurry Analytics szerint az elmúlt 3 év legrosszabb teljesítményét az iPhone 12 mini nyújtotta a megjelenés utáni első hetet vizsgálva. Az Apple iPhone 12 Pro Max készülékből pedig nyolcszor annyit adtak el.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Apple, Engadget