Kép: Techeblog

A GPD Win 3 azoknak jöhet jól, akik komoly játékos lelkülettel rendelkeznek, de semmi kedvük mindenhová magukkal cipelni a PC-jüket vagy konzoljukat. 

Sokan vagyunk a világban, akiknek a kikapcsolódás egyik formáját a videojáték jelenti. Ilyenkor beülünk a gamer székünkbe, bekapcsoljuk a számítógépet, vagy ledobjuk magunkat a sarokülőre, és kontrollert ragadunk. Ám akadnak olyan pillanatok, amikor ez nem lehetséges, de szerencsére ilyenkor sem kell nélkülözni a játékot. Itt van például a GPD Win 3, amit leginkább a Nintendo Switch-hez lehetne hasonlítani, hiszen kézikonzol. Ám a burkolata alatt elég komoly hardverek lapulnak, hiszen ahogy a videón is látszik, könnyedén megbirkózik a Microsoft Flight Simulatorral is, 60 fps kíséretében.

Kétféle verzióban is kapható, így az olcsóbb, 799 dolláros kivitelben Intel Core i5-1135G7, míg a 100 dollárral drágább testvérében Intel i7-1165G7 processzor található. Mindezek mellett 16 GB RAM, 96 EU Intel Xe GPU, valamint 1 TB-os SSD lapul az 5,5 hüvelykes kijelző alatt. Mindezek mellett ujjlenyomatos feloldást, Wi-Fi 6-ot, Bluetooth 5.0-t, USB Type-A és C csatlakozást, és rezgést is tud. Sőt, valójában teljes értékű PC-ként is alkalmazható, köszönhetően a dokkolónak. Még egy fontos dolog, 65 wattos töltővel rendelkezik. Tehát aki sokat jön és megy, de közben lenne ideje játszani (buszon, vonaton, értekezleten, misén, és a többi), annak kiváló választás lehet a combos kis GPD Win 3.