Elon Musk megint parádézott, de jó kérdés, hogy kell-e a testre szabható, akár szellentéshangú duda az autós társadalomnak… 

Elon Musk eddig is furcsa figura volt, sokan igen kritikusak a döntéseivel és az elképzeléseivel kapcsolatban. Magától értetődő persze, hogy ez utóbbiak erősen befolyásolják, milyen irányba is megy a Tesla, amit nemrég egyébként el akart adni az Apple-nek.

Az ünnepek alkalmából megérkezett az úgynevezett Boombox frissítés a Teslákra. Konkrétan azokra, amelyek gyalogosfigyelmeztető hangszóróval rendelkeznek, és 2019. szeptember 1. után lettek gyártva (Amerikában azóta kötelező ilyennel szerelni az elektromos autókat, amelyek 30 kilométer per órás sebesség alatt zajt csapnak a hangszóróval).

Mire jó még a Boombox hangszóró? Egy hatalmas kültéri hangszórót csinál az autóból a partizáshoz, zenéléshez. Jó kérdés, hogy ez mennyire lesz díjazott funkció a szomszédok, környék részéről, de talán még jobban felháborodtak az emberek azon, amit a dudával csinált a Tesla.

Az ugyanis testre szabható lett, a normál dudahang helyett szellentéshangot, kecskebőgést és még pár másik oda nem illő hangot (ötöt egyénileg is fel lehet venni USB-n át) is ki tud adni magából egy Tesla. A duda persze veszélyhelyzetek esetében használatos, így egyes körökben bár nagyon trendi a szellentő duda, az autós társadalomnak nem biztos, hogy szüksége volt erre a találmányra…

Azt pedig döntse el mindenki maga, hogy ez kritika vagy csalódottság: sokan panaszkodnak Musknak a Twitteren, hogy le akarják szellenteni a gyalogosokat az autójukkal, de mivel korábbi gyártás, nem kapták meg a frissítést, és igényt tartanak erre, az előbbi ok miatt. Musk válaszolt: utánanéz, hogy meg tudják-e oldani a dolgot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Car and Driver, Input Mag