A DisplayMate szerint nagyszerű a Xiaomi Mi 11 kijelzője

Nagyon felkapta a média a Xiaomi Mi 11-et, nagy kérdés, hogy Európában mennyibe kerül majd. 

Bár egyelőre csak Kínában kapható, a csapból is a Xiaomi Mi 11 folyik. Csúcshardvereket csomagolt egybe a Xiaomi, Kínában elképesztően kedvező áron. A készülék részleteiről a bemutatókor számoltunk be.


A DisplayMate nemrég alaposan letesztelte a Mi 11 kijelzőjét, és A+ minősítést adott annak, vagyis a legmagasabbat. A panel sRGB és DCI-P3 módokban is tökéletesen van kalibrálva, és 100 százalékban lefedi azokat a skálákat. Az automata és a szaturált mód nagyon túlszaturálja a színeket azért, hogy a tartalmak megragadják a figyelmet. A fényerő 996 nit is lehet, ha a teljes képernyő fehér – ha a fele, akkor 1221. Napfényben is jól olvasható a panel, és oldalról nézve sem veszít a színhelyességéből. A teszten 13 kijelzőrekordot ért el a Mi 11.

Persze negatívum is említhető: nincs telefotós kamera, a fő kamerát több korábbi készülékből hasznosították újra a spórolás érdekében, a gyártó képkezelő algoritmusa a valóságtól elszakadva, durván túlszaturál mindent. Végső soron az ár dönt majd: ha alig lesz drágább a kínai összegnél, Európában is sláger lesz. Ha viszont a Mi 10 megjelenéskori áráról startol, akkor megint szomorkodhatnak a Xiaomi rajongói.

[sc name=”facebook” ]

Fotó: Xiaomi Today

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?