Az új eljárás állítólag forradalmasítja a képfeldolgozást, és képes radikálisan feljavítani a képminőséget a Sony A90J tévében.

Ahogy az már lenni szokott, a Sony idén is január elején mutatta be az évre szánt csúcstévéjét. Ez 2021-ben a Sony A90J, amely a cég állítása szerint a világ első kognitív intelligenciát használó televíziója. Ez szintlépés a pórias mesterséges intelligenciához képest, ami így szinte cikivé válik.

Sony A90J

Az eljárás lelke a Cognitive Processor XR nevű képfeldolgozó chip. Ez papíron képes arra, hogy képkockaként elemezze a futó tartalmak, majd elkülönítse több tartományra a képet, és az ezekre vonatkozó beállításokat eltérő mértékben módosítsa, a célból, hogy a lehető legjobb legyen a vizuális élmény. Tehát ha jól értjük, akkor valahol a kontrasztba nyúl bele, máshol a színeken, a felskálázáson vagy a mozgáson variál stb. stb. de egyelőre még teljesen nem tiszta, hogy ez a valóságban hogy is működik. Tök őszinték leszünk: mi utáljuk, ha a tévé magától bekavar a beállításokba, a legtöbb képmódosító opciót ki szoktuk lőni. Szóval annyira azért ettől az innovációtól nem vagyunk elhalva, de attól még persze simán lehet, hogy szuper lesz!
Maga Sony A90J tv a specifikációk alapján bitang darab lesz. Az LG által gyártott 120 Hz-es, 4K felbontású, HDR támogatású OLED panelre, illetve persze a már említett chipre épül. A HDMI 2.1 csatik sem hiányoznak róla, megkapta a Google új Google TV rendszerét, amely a satnya Android TV-t váltja végre.

sony

Hagyományos hangszórók nincsenek benne, a hangokat a panel rezegtetésével állítja elő az Acoustic Surface Audio+ technológia. Az árát nem lehet még tudni, de a cég nem szokott szívbajos lenni, szóval a Sony A90J biztos bitang drága lesz. De hát ez van, a tudást, az új technológiákat meg kell fizetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!