A hírek szerint a 2021-es iPhone 13 Pro modellek már 120 Hz-es képfrissítésű kijelzővel érkeznek, a paneleket a Samsung szállítja majd. 

A The Elec forrásai szerint a Samsung kizárólagos partnerként szállít majd az Apple-nek LTPO OLED-paneleket az iPhone 13 szériás okostelefonokhoz. A Pro modelleken pedig végre 120 Hz-es képfrissítéssel lehet majd számolni.

Az LTPO panelek sokkal hatékonyabbak, mint az LTPS változatok, külön hardver nélkül biztosítanak adaptív képfrissítést. A szivárgások szerint a sima iPhone 13 modellekbe azonban a régebbi LTPS-paneleket építi az Apple, és ott marad a 60 Hz-es képfrissítés. Állítólag csak 2022-ben áll át egységesen LTPO OLED-ekre az Apple, majd az iPhone 14 szériánál. Akkor pedig már az LG Display is szállít megfelelő képernyőt a gyártónak.

Idén az Apple mennyiségi igényét megint kizárólag a Samsung tudja kielégíteni, az LTPO paneleket ráadásul hosszabb időbe telik legyártani, ráadásul nehezebb és drágább is. Reméljük, hogy ez nem eredményez további áremeléseket.

Az ilyen kijelzők fogyasztása 5-15 százalékkal alacsonyabb, ami fontos lesz az Apple-nek. A 120 Hz-es képfrissítés az iPhone 12 szériából azért maradt ki, mert az akkumulátorok így is eléggé összementek az új modellekben, az 5G pedig extra terhelést jelentett fogyasztás szempontjából. Az új panel energiatakarékossága mellett talán már a 120 Hz-et is bevállalja az Apple.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: TechRadar