Natív módon is elérhető lesz a 2021-es LG tévék képernyőjén a Google Stadia és a GeForce Now játékstreaming-szolgáltatás. 

Az LG rengeteg újdonságot vitt az idei CES-re, és többek között azt is bejelentette, hogy a Google Stadia és a GeForce Now egyaránt elérhetővé válnak az idei évben a 2021-es tévéin. Előbbi az év második felében érkezik a 2021-es OLED, QNED és NanoCell tévékre, a GeForce Now valamivel később.

A Google TV platformra eközben az év első felében fut be a Stadia, és a 2021-es Sony tévék mindegyike ezt futtatja. A GeForce Now eddig natív módon nem volt tévére tervezve, így az LG ennek kapcsán első lehet.

A játékstreaming-szolgáltatások elérhetővé tétele mellett az LG egy Game Optimizerrel is újít a 2021-es tévéin, ez a játékosoknak szánt beállításokat gyűjti egybe. A Stadia pedig elérhető lesz a 2020-as LG tévéken is, amik még webOS 5.0-t futtatnak. A régebbieken sajnos nem, és az eddigi legnagyobb megújulást jelentő, Google Asszisztenssel, Amazon Alexával, ajánlókkal felturbózott webOS 6.0-s rendszert sem valószínű, hogy kiadják a régebbi tévékre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: GSMA