Kódolj határok nélkül: programozói verseny diákoknak

A nagy érdeklődésre való tekintettel már második alkalommal hirdetik meg a nyílt forráskódú programozó versenyt „Kódolj határok nélkül!” címmel.

Tavaly került először megrendezésre a Belügyminisztérium és a NISZ Zrt. által meghirdetett programozói verseny, amelyre idén nem csak a középiskolások, de új kategóriában a hazai és a
határon túli magyar anyanyelvű főiskolai és egyetemi hallgatók is nevezhetnek.


A programozói versenyre ez alkalommal is háromfős csapatokat várnak, akik a verseny.nisz.hu weboldalon tudnak jelentkezni. A középiskolák 9-13. osztályos tanulói és a felsőoktatási intézmények hallgatói nevezhetnek. A nyertesek az értékes tárgyi nyeremények mellett gyakornoki programlehetőségekben és ösztöndíjban is részesülhetnek.

A középiskolai bajnokság keretében 2021 februárjában két online fordulóra kerül majd sor, amelyben a legügyesebb 10
csapat továbbjut az áprilisi, országos 24 órás programozási versenyre, ahol 3 csapat részletesen bemutathatja elkészült munkáját. Szakmai zsűri választja ki a leginkább kreatívnak és legjobban kivitelezettnek ítélt alkotást, amely megnyeri a „Kódolj határok nélkül!” 2021-es középiskolai versenysorozatot.

Fotó: Medium

A felsőoktatási intézmények hallgatóinak 2021. január 29-ig van lehetőségük nevezni a versenyre. A feladatot 2021. február 1-jén ismertetik a szervezők, a pályaműveket 2021. április 23-án 14.00 óráig lehet benyújtani. A döntőben, 2021. május 18-án a beérkezett öt legjobb, a közigazgatás számára leginkább továbbfejleszthető vagy azonnal felhasználható, leginnovatívabb megoldást személyesen mutathatják be a pályázók a szakmai zsűrinek.

További részletek a verseny.nisz.hu oldalon már megtalálhatóak.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?