A leköszönő amerikai elnök hagyott egy kedves csomagot egyik utsó döntéseként. Még nagyobb bajba került a Huawei. 

Az Egyesült Államok és Kína között kialakult kereskedelmi háború leglátványosabb áldozata a Huawei, ez ma már világosan látszik. A vállalat működését nagyon megnehezítették azzal, hogy megtiltották az amerikai cégeknek, hogy üzleteljenek a kínai konszernnel. Többek között ennek köszönhető az, hogy a Google szolgáltatások eltűntek a Huawei új mobil készülékeiről.
Néhány amerikai holding, így például az IBM, egy különleges exportengedély birtokában kereskedhetett a Huawei-jel, aminek köszönhetően az működőképes maradhatott a durva tiltás ellenére is. Na, a leköszönő amerikai elnök egyik utolsó lépéseként óriásit üt a kínai cégen.

Huawei Trump

A Reuters értesülései szerint a Trump adminisztráció ugyanis a már kiállított kereskedelmi licenszek egy nagy részét törli. Ennek következtében még több beszállítóval kell megszakítania a kapcsolatot, ami miatt veszélybe kerülhet a készülékek gyártása. A pletykák szerint az érintett cégek között van az Intel is, ami óriási érvágás lenne a kínai cégnek, hiszen elvágnák őket a kulcsfontosságú hardver gyártó partnerüktől.

A Xiaomi ügy kapcsán már kifejtettük, hogy szerintünk Trump húzásai mögött már nem az amerikai érdekek védelme éll. Csupán az a célja, hogy megnehezítse az érkező Biden dolgát, és már a négy év múlva esedékes választásra készül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!