A Petpuls Lab által kifejlesztett okosnyakörv a mesterséges intelligencia segítségével öt különböző hangulatot képes beazonosítani. 

A dél-korai startup okoskészüléke kedvencünk ugatásából képes következtetéseket levonni, például arra vonatkozóan, hogy a kutyus boldog, nyugodt, izgatott, mérges vagy szomorú. A nyakörvhöz egy okostelefon alkalmazást is kifejlesztett a cég, ezen keresztül tájékozódhat a gazda kedvence lelki állapotáról.

A vállalkozás még 2017-ben indult el különböző kutyaugatások gyűjtésével, végül három évvel később 50 kutyafajta tízezer ugatásmintájából álló adatbázison alapuló saját algoritmust alkottak, hogy képesek legyenek elemezni az ebek érzelmi állapotát.

okosnyakörv
Fotó: Korean-Elektronics

Mostanában egyre többen fogadnak örökbe kutyát, de sajnos előfordul, hogy megválnak tőlük, mert nem tudnak szót érteni az állattal. A Petpulsnak fontos szerepe lehet a pandémia alatt, mert segíthet abban, hogy a tulajdonosok megértsék a kutyák érzését és növeljék a kötődésüket” – hangsúlyozza a cég. A nyakörv 90 százalékos pontossággal ismeri fel a kutya érzelmi állapotát – állítja az eszközt tesztelő Szöuli Nemzeti Egyetem. Az okoskészülék már október óta megvásárolható 99 dolláros (29 ezer forintos) áron, jelenleg pedig a startup hivatalos oldalán érhető el.

Nem ez egyébként az első alkalom, hogy hangot próbálnak adni a házikedvenceknek: a MeowTalk lényege, hogy rögzíti a cicák hangját, majd megkísérli beazonosítani, hogy bundás főnökünk mit akar velünk közölni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!