A Mate 20 X és a Mate 20 Pro is kikerült a Huawei frissítési ütemtervéből. 

A Huawei Mate 20 Pro megjelenésekor az egyik legjobb okostelefon volt a piacon, és még a a tiltások elkezdése után is az maradt, hiszen megtarthatta a Google-támogatást (mert korábban jelent meg, mint ahogy korlátozások alá vonták a gyártót). Sajnos azonban a Mate 20 Pro is a gyenge androidos frissítések áldozata lett.

Mint ismert, a legtöbb androidos mobil nagyon rövid ideig kap szoftveres támogatást, a készülékek többségére jó, ha egy főrendszerfrissítés jön, és jó, ha 2 évig kap biztonsági csomagokat (a megjelenéstől, nem a vásárlástól). A 2/3 év ilyen viszonylatban eddig csak a csúcskészülékeknek járt, és ennél többet, 3/3 évvel jelenleg csak a Google vállal, illetve egyes (drágább) modelleken a Samsung és a OnePlus. Illetve hasonlót pletykálnak a Sonyról is, de ott semmi nem hivatalos még.

A Mate 20, a Mate 20 Pro, a Mate 20 RS és a 4G-s Mate 20 X most kikerültek a Huawei havi szintű frissítési listájából, sőt, igazából az egész listából kikerültek ezek a modellek. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan innentől kezdve egyikre sem jön már biztonsági frissítés sem (egyedül a Mate 20 Lite maradt negyedéves listán).

A szóban forgó Mate 20-as modellek 2018 végén jelentek meg, vagyis jó 2 év támogatást kaptak. Ez az androidos mezőnyben régen jónak számított, de az utóbbi időben nagy nyomás van a gyártókon, hiszen az Apple általában 5 évig támogatja minden mobilját szoftveresen. Ami pedig a Mate 20 szériát illeti, az EMUI 11 még megjelenik mindegyik készülékre, de nem Android 11-gyel. Időnként pedig feltehetően egy-egy biztonsági frissítést még kiadnak idén ezekre a modellekre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: 9to5Mac, Expert Reviews