Úgy néz ki, hogy nem csak a MacBook Pro áll nagy változások előtt, az iMac gépeit is teljesen átalakítja az Apple. 

Nemrég derült ki, hogy az Apple alapos ráncfelvarrást hajt végre a MacBook Pro gépein: száműzi a Touch Bart normál gombok javára, valamint a MagSafe mágneses töltőcsatlakozót is visszahozza. Ezzel egyszerre arra is fény derült, hogy végre az iMac is teljesen megújul.

A Bloomberg forrásai szerint 2012 óta a legnagyobb megújuláson esik át az iMac. A kijelző alatti kávától megválnak, és a keret egyébként is kisebb lesz. A hátlap pedig lapos. A megjelenés állítólag a Pro Display XDR-t idézi majd. Az Apple a 27 és a 21,5 hüvelykes modelleket is leváltja, és az Intel processzorok helyett Apple chipeket épít azokba. Sokak szerint a mostani iMac elég elavultnak nézett már ki, éppen ezért olyan izgatottak a márka rajongói a dizájnváltás miatt.

Frissül továbbá a Mac Pro is. Ebből állítólag két verzió lesz. Az egyik a jelenlegit viszi tovább, méghozzá Intel processzorokkal. A másik pedig egy teljesen új formátumot kap, fele akkora lesz, és Apple processzort használ majd. Alumínium külsőre és a Power Mac G4 Cube-ot idéző dizájnra lehet állítólag számítani.

Ezen felül pedig új külső monitorral is készül az Apple, ami állítólag elérhetőbb lesz az átlagemberek számára is, nem úgy, mint a Pro Display XDR, ami 5000 dollártól kapható talp nélkül.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Trusted Reviews, TechCrunch