Már Vasember is a klímaváltozás ellen küzd

Robert Downey Jr. (alias Vasember) egy hihetetlenül fontos probléma felé fordította a figyelmét: a klímaváltozás ellen szeretne tevékenyen fellépni.

Vasember, civil nevén Tony Stark briliáns tech-iparmágnás, az őt megformáló színész Robert Downey Jr. pedig klímaváltozás elleni élharcos. Legalábbis szeretne lenni, a híres színész ugyanis nemrégiben a BBC Tech Tent nevű podcastjében beszélt arról, hogy itt az ideje, hogy a szupergonoszok helyet egy valóban fenyegető problémával vegye fel a harcot.


A híres színész nem csak a levegőbe beszél: még 2019-ben hozta létre a Footprint Coalition befektetési alapot, amely a gyorsan növekvő zöldtechnológiai vállalkozásokat igyekszik megtámogatni. A Footprinten keresztül már számos ilyen vállalatnak segített, például a Cloud Papernek is, mely bambuszból készít WC-papírt, hogy ezzel egymilliárd fát megmentsen. Downey szerint személyének fontossága abban mutatkozik meg leginkább, hogy ismertségének köszönhetően sokak figyelmét képes megragadni a klímaváltozás égető problémájával kapcsolatban.

Robert Downey Jr. a klímaváltozás elleni védekezésről beszélt a BBC Tech Tent nevű podcastjében. Fotó: BBC

Robert Downey Jr. eredeti tervei között az szerepelt, hogy filmbéli karakteréhez híven a MI-re és a robotikára összpontosít, ám végül meggondolta magát. A színész sok egyéb mellett arról is beszámolt a podcastben, hogy a 2018-as malibui tűzvész őt és környezetét is sújtotta.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?