Videó: idén már többször is felbukkant a Loch Ness-i szörny(?)

Aktiválta magát a Loch Ness-i szörny: 2021-ben már két ember is beszámolt róla, hogy látta Skócia misztikus rémét.  

A  skóciai Loch Ness-tóban élő szörnyről már évszázadok óta kering legenda, a legelső ismert említése Szent Kolumba 565-ből származó legendájában történik, amelyben a szent megment egy embert a szörnytől. A 20.században elsőként 1933. május 2-án észlelték: az eset óriási médiaszenzációt keltett, többen is látni vélték a rémet, amint az a tóból kiemelkedik. 1934. április 19-én már fénykép is készült a szörnyről, amint hosszú nyaka és feje kibukkan a vízből, ám a fotóról később kiderült, hogy hamisítvány (a képen csupán játékhajóra erősített idomok láthatók).


A Mirror nevű lap szerint egy amerikai nő, Kalynn Wangle 2021. január 11-én az Urquhart-öböltől közvetítő webkamerán fedezte fel a szörnyet. A nehezen kivehető videóban a nő állítása szerint a vízből egy több tucat lábnyi hosszúságú lény emelkedett ki egy pillanatra. Wangle a videó többször megnézése után teljesen bizonyos benne, hogy a Loch Ness-i szörnyet látta.

Ha ez nem volna már épp elég izgi, rá egy hétre ismét megmutatta magát a mitikus lény. Január 19-én a szörnyre már régóta vadászó ír férfi, Eoin O’Faodhagain látta meg a rajongók által csak Nessie- ként becézett élőlény. Ő is a vízből kiemelkedő fekete, definiálhatatlan alakról számolt be, ami a tó vízét is felkavarta, miközben egyetlen hajó sem tartózkodott a közelben. A férfi szerint ez nem lehetett más, csakis a Loch Ness-i szörny.

[sc name=”facebook” ]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?