Oltóponttá válik a washingtoni Microsoft campus

A Microsoft campus oltópontként üzemelése segít tehermentesíteni a helyi egészségügyi intézményeket. 

Miközben idehaza az oltási tervről csak annyit tudni, hogy elvileg van, de aki nem regisztrál, az megnézheti magát, a tengerentúlon egészen más mederben folyik az oltakozás. Többek között úgy, hogy már január 18-án elhangzott, a Microsoft campus oltási pontként funkcionál majd. Azóta az is elhangzott, hogy a cég elkötelezett a segítségnyújtásban, és mivel dolgozói jelentős része otthonról végzi a munkáját, a vállalat több épülete is üresen áll. Brad Smith, a cég elnöke egy január 18-án tartott online konferencián úgy fogalmazott, hogy a Microsoft campus egy darabig nem az alkalmazottak találkozási helye lesz, hanem a közösség polgáraié. Így tehát az ottani klinikák helyett az emberek egy részét a redmondi capmus konferenciaközpontjában fogják oltani.


Kép: The Seattle Times

Érdemes tudni, hogy nem csak a szoftveróriás az egyetlen, aki így tesz, hiszen számos olyan másik cég van, amelyik együttműködik az egészségügyi minisztériummal. A Starbucks például az operatív hatékonyság növelésében ajánlotta fel az erőforrásait, a Kaiser Permanente nevű egészségügyi cég tervezési segítséget nyújt, a Costco pedig a vakcinák szállításába szállt be. A 7,6 millió lakosú állam reméli, hogy ezekkel a segítségekkel napi 45.000 ember oltása válik lehetővé, hiszen csak így szüntethető meg a járványhelyzet. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egészségügy büdzséjére jó hatással van, ha ekkora cégek feladatokat vesznek át tőlük.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?