A jelentések szerint új ultraszéles kamerát épít majd a 2021-es iPhone 13 mobilokba az Apple, f/1.8-as optikával. 

Blayne Curtis és Thomas O’Malley, a Barclays elemzői úgy értesültek, hogy az Apple az idei iPhone 13 mobilokban frissíti majd az ultraszéles kamerát, az már f/1.8-as lencsét kap mindegyik készülékben.

Ez az információ ugyanakkor ellentmond a neves Ming-Chi Kuo jelentésének. Ő úgy tudja, hogy csak a Pro modellek kapják meg ezt az új kamerát. Sok szakértő szerint egyébként ez lenne az Apple-re jellemző fejlesztési stratégia.

Az f/1.8-as lencse egyébként a jelenlegi f/2.4-eshez képest több fényt engedne be, így az ultraszéles kamera elvileg kevesebb fényben is jobban használható lenne. A tippek szerint akár a szenzor mérete is nőhet.

A Barclays azt mondja, hogy az iPhone 12 Pro Max 12 megapixeles, f/2.2-es, 65 mm-es, 2,5x-es zoomkameráját legközelebb is megtartják, és ezúttal a sima Pro modell is megkapja ezt. Sőt, a jelenlegi méreteket is megtartják, vagyis legközelebb is jön majd 5,4 és 6,1 hüvelykes iPhone két hátsó kamerával, valamint 6,1 és 6,7 hüvelykes tripla hátsó kamerával. Így a zoomkamera sajnos továbbra is feláras maradna.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: CameraJabber, CNET